Taxi opleiding in Den Helder, Alkmaar en omgeving

Verkeersschool Istha staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Onze rijschool is al ruim 40 jaar een begrip in Noord-Holland. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden. Onze instructeurs houden van hun vak en beschouwen uw taxi-opleiding als maatwerk.

Onze ervaren instructeurs voor Taxi opleiding

Taxichauffeur: een mooie carrière op de weg

Bij Verkeersschool Istha bieden we een snelle en praktijkgerichte taxi-opleiding aan, zodat u snel als taxichauffeur aan het werk kunt. We speciaal voor u een Compleet pakket of Praktijk pakket samengesteld.

Chauffeursdiploma Taxi

Voor het chauffeursdiploma taxi moet u twee examens doen: Taxi Vakbekwaamheid Theorie en Taxi Vakbekwaamheid Praktijk Volledig of Beperkt. Om taxichauffeur te worden, moet u minimaal 18 jaar zijn en over de volgende zaken beschikken:

  • Rijbewijs B
  • Verklaring omtrent het gedrag (deze mag niet ouder azijn dan vier maanden)
  • Geneeskundige verklaring (deze mag niet ouder zijn dan vier maanden)

U heeft de twee verklaringen nodig voor het aanvragen van uw chauffeurskaart bij het KIWA register. U heeft deze niet nodig voor de examens.

Stappenplan

In een paar eenvoudige stappen je taxi rijbewijs

Intake

Wij gaan uit van een 4 lessen pakket, maar een intake les plannen is altijd mogelijk. De intake les duurt twee uur. Tijdens de intake probeert de instructeur erachter te komen wat u al over het vak van taxichauffeur weet. Verder kijkt de instructeur hoe u rijdt en hoe u met mensen omgaat. De intake is ook bedoeld voor u om te ontdekken of het rijden op een taxi echt iets voor u is. De kosten voor de intake zijn €140,- euro.

Inschrijving

U kunt zich hier inschrijven voor uw taxi-opleiding bij Verkeersschool Istha. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, plannen we in overleg met u een eventuele intake-les in. Mocht dit niet nodig zijn, kunnen wij gelijk het theorie examen inplannen.

Theorie examen

Het theorie-examen voor taxichauffeur heet officieel ‘Examen Taxi vakbekwaamheid theorie’. Dit is een beroepsexamen en wordt niet afgenomen op alle CBR locaties. De dichtstbijzijnde CBR locatie die het theorie beroepsexamen voor taxichauffeur afneemt is Alkmaar. Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit 30 vragen en 2 cases met ieder 5 vragen. In het theorie-examen komen de volgende zaken aan bod: uw kennis van de wet- & regelgeving, gewenste houding & gedrag en communicatie met klant & hulpdiensten. Voor het plannen van je praktijkexamen, moet je eerst je theorie examen hebben behaald.

Praktijkles

Bij Verkeersschool Istha gaan we uit van 4 rijlessen voordat u op kunt gaan voor uw Examen ‘Taxi Vakbekwaamheid Praktijk Volledig’. Een praktijkles duurt één uur á 60 minuten.

Zodra u bent geslaagd voor het theorie gedeelte, hebben we goedkeuring van het CBR om het praktijkexamen te plannen.

Wij bieden een mooi en voordelig compleet opleidingspakket aan – taxichauffeur theorieboek inclusief online examentraining, praktijklessen, theorie examen en praktijkexamen – voor slechts €824,- euro. In de praktijklessen komen onder meer de volgende zaken aan de orde: rijden met navigatie, aanrijden op locatie, het nieuwe rijden, rijklaar controle en schade preventie, topografie en objectenlijst, stuurcorrecties.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen ‘Taxi Vakbekwaamheid Praktijk Volledig’ is een beroepsexamen en wordt niet afgenomen op alle CBR locaties. De dichtstbijzijnde CBR locaties die het beroepsexamen voor de taxi afnemen zijn Den Helder of Alkmaar. Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat uit drie rijopdrachten. U rijdt van de CBR-locatie naar een opgegeven bekend object zonder hulpmiddelen (dus zonder navigatieapparatuur, plattegrond en/of stratenboek). U rijdt van het object naar een opgegeven adres met hulpmiddelen (dus met navigatieapparatuur, plattegrond en/of stratenboek). U rijdt van het adres terug naar het CBR op aanwijzingen van de examinator. Tijdens het afrijden wordt u getoetst op de volgende zaken: verantwoord & veilige verkeersdeelname, professioneel rijgedrag, voorkomen, herkennen & oplossen van storingen, route, rijtijd & betalingen, klantsoorten & gedrag en afhandeling ongevallen. Na het examen krijgt u meteen de uitslag. De uitslag is 1 jaar geldig.

Gezondheidsverklaring

Om een examen te kunnen aanvragen, dient u een Gezondheidsverklaring en een Geneeskundig Verslag in te leveren. Op mijncbr kunt u de Gezondheidsverklaring digitaal aanvragen en invullen. U heeft hierbij een DIGI-D code nodig. De  kosten voor de Gezondheidsverklaring bedragen €41,- euro. Daarnaast heeft u een ‘Geneeskundig Verslag’ van een gecertificeerd ARBO arts nodig. Als de medische afdeling van het CBR uw aanvraag akkoord heeft verklaard, ontvangt u een Verklaring van Geschiktheid die één jaar geldig is. Meer informatie over de Gezondheidsverklaring vindt u op de website van het CBR.

Tarieven en pakketten

Losse producten
Theorieboek + online examen training Taxi € 79.00
1 lesuur (60min) € 70.00
Theorie examen € 75.00
Theorie examen extra tijd € 85.00
Theorie examen individueel € 125.00
Praktijkexamen Taxi € 390.00
Bestel direct
Meest gekozen

Taxi Compleet pakket

Vanaf  824

  • Theorieboek + online examen training Taxi
  • Theorie examen
  • 4 uur rijles
  • Praktijkexamen

Taxi Praktijk pakket

Vanaf  670

  • 4 uur rijles
  • Praktijkexamen
Taxi Compleet pakket Vanaf  824
Taxi Praktijk pakket Vanaf  670

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs