Trekker rijbewijs halen in Schagen en omgeving

Verkeersschool Istha staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden. Onze instructeurs houden van hun werk en dat merkt u.

Trekker rijden op het land of op het eigen erf, daarvoor heeft u geen rijbewijs nodig.
Maar zodra u de weg opgaat is het Trekker rijbewijs wél verplicht. Het T-rijbewijs is
nodig voor landbouwtrekkers en bosbouwtrekkers (ook wel LBT genoemd). Ook voor
het rijden op motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS), zoals gemotoriseerde
grasmaaiers, walsen, veewagens en zelfrijdende landbouwmachines, heeft u het
trekker rijbewijs nodig. Wilt u uw trekker rijbewijs halen? Dan bent u bij ons aan het
juiste adres.

Wij verzorgen onze Trekker opleidingen vooralsnog alleen op onze vestiging in Schagen, omdat we hier over een eigen examenlocatie beschikken.

Onze ervaren instructeurs voor Rijbewijs – Trekker

Stappenplan

In 5 stappen je trekker rijbewijs

Inschrijving

Wilt u uw trekker rijbewijs halen? Dan kunt u zich hier bij onze rijschool inschrijven. Dit is tevens het moment om uw theoriecursus & theorie-examen in te plannen.

Theoriecursus met E-Learning + theorie-examen

1x per maand wordt er een theoriecursus gehouden op onze locatie in Schagen.
Daarbij ontvangt u bij de uitnodiging van de cursus, inloggegevens voor de E-Learning thuisstudie. Gericht op alle facetten die nodig zijn om u goed op het trekker theorie-examen voor te bereiden. Het theoriegedeelte gaat onder andere over kennis van de verkeersregels, wetgeving voor agrarische voertuigen, gedragsregels en veiligheidseisen. Het theorie-examen vindt plaats bij het CBR en mag worden gedaan vanaf 15,5 jaar. Op het theorie-examen laat u zien dat u de verkeersregels kent en dat u een goed verkeersinzicht heeft. U krijgt 50 meerkeuzevragen, daarvan moeten er 40 goed zijn om te kunnen slagen.

Gezondheidsverklaring

Wie praktijkexamen wil doen voor het T-rijbewijs wordt door het CBR beoordeeld op rijgeschiktheid. Dat wil zeggen: het CBR kijkt of u geestelijk en lichamelijk in staat bent om te rijden. Daarom wordt om een zogenaamde ‘Gezondheidsverklaring’ gevraagd. Dit zijn 11 vragen over uw gezondheid. Op mijncbr kunt u de Gezondheidsverklaring digitaal aanvragen en invullen. U heeft hierbij een Digi-d code nodig. De  kosten voor de Gezondheidsverklaring bedragen 41 euro. Heeft u gezondheidsklachten, dan is een ‘Geneeskundig Verslag’ van uw arts nodig. Uw arts vult het verslag in, waarna u het verslag naar het CBR stuurt. Dit verslag wordt beoordeeld door een medisch adviseur van het CBR. Meer informatie over de Gezondheidsverklaring vindt u op de website van het CBR.

Praktijklessen

Vanaf 16 jaar mag u beginnen met de praktijkopleiding voor het trekker rijbewijs. De praktijkopleiding bestaat uit rijlessen op de openbare weg en bijzondere verrichtingen. Wat leert u allemaal? Omgaan met het voertuig, veiligheid, doorstroming van het verkeer, rekening houden met andere verkeersdeelnemers en milieubewust rijden. Hoeveel lessen u nodig heeft, hangt af van uw ervaring op de trekker of MMBS. De praktijklessen starten vanaf de rijschool op onze locatie in Schagen.

Praktijkexamen

Vanaf 16 jaar mag u het praktijkexamen T-rijbewijs doen. Dan moet u wel geslaagd zijn voor het theorie-examen en uw Gezondheidsverklaring hebben ingediend. Het praktijkexamen wordt afgelegd op de landbouwtrekker met aanhanger; dezelfde combinatie als waar u rijles op heeft gehad. Het examen duurt 85 minuten, de rit zelf duurt 60 minuten. De examinator zit naast u op de trekker. Tijdens het examen toetst de examinator of u veilig en zelfstandig kunt rijden en of u voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Direct na de rit hoort u of u geslaagd bent. De examinator komt bij ons op locatie in Schagen.

850 euro compensatie voor behalen T-rijbewijs

De kosten voor het behalen van een T-rijbewijs kunnen een drempel zijn om te kiezen voor een opleiding in Groen, Grond of Infra. Omdat de sector behoefte heeft aan goede en vakbekwame medewerkers, moet deze drempel zo laag mogelijk zijn. Daarom hebben de sociale partners via het Colland Arbeidsmarktfonds een compensatie van € 850,-. mogelijk gemaakt.  Bekijk de website van groengrondinfra.nl voor meer informatie over deze regeling en voorwaarden.

T 10 lessen all-in pakket

 1.473,62

 • Theoriecursus
 • Theorie e-learning
 • Theorie examen
 • 10 uur rijles
 • Praktijkexamen
Meest gekozen

T 12 lessen all-in pakket

 1.653,99  1.795,85

 • Theoriecursus
 • Theorie e-learning
 • Theorie examen
 • 12 lesuren
 • Praktijkexamen

T 14 lessen all-in pakket

 1.834,37

 • Theoriecursus
 • Theorie e-learning
 • Theorie examen
 • 14 lesuren
 • Praktijkexamen

T 16 lessen all-in pakket

 2.014,74

 • Theoriecursus
 • Theorie e-learning
 • Theorie examen
 • 16 lesuren
 • Praktijkexamen
T 10 lessen all-in pakket  1.473,62
T 12 lessen all-in pakket  1.653,99  1.795,85
T 14 lessen all-in pakket  1.834,37
T 16 lessen all-in pakket  2.014,74

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs