C1 Camper rijbewijs halen in Den Helder en omgeving

Verkeersschool Istha staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Onze rijschool is al ruim veertig jaar een begrip. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden.

Wilt u een grote camper of een lichte vrachtwagen besturen? Dan heeft u een C1-rijbewijs nodig, ook wel het camper rijbewijs genoemd. Voor het aanvragen van het C1-rijbewijs zonder code 95 moet u minimaal 18 jaar zijn en in het bezit zijn van rijbewijs B. Rijbewijs C1 is maximaal 5 jaar geldig.

* Let op: Wij verzorgen onze C1 opleidingen in Den Helder en Wognum. Het theoriegedeelte kun je op beide locaties volgen en het praktijkgedeelte alleen in Wognum.

Onze ervaren instructeurs voor Rijbewijs – Camper / lichte vrachtauto

Wat mag u met het C1-rijbewijs?

Met een C1-rijbewijs mag u:

 • Een camper of vrachtwagen besturen die zwaarder weegt dan 3500 kilo en lichter dan 7500 kilo. We hebben het dan over het lege gewicht + het laadvermogen, oftewel de toegestane maximum massa (TMM)
 • Rijden met een aanhanger of oplegger tot 750 kilo.

Zwaarder voertuig of aanhanger?

Wilt u een zwaarder voertuig rijden? Dan heeft u het C-rijbewijs nodig.

Wilt u met een zwaardere aanhanger of oplegger rijden? Dan heeft u het C1E rijbewijs nodig. Met het C1E-rijbewijs mag u rijden op een voertuig van de C1 categorie met daarachter een aanhanger of oplegger van minimaal 750 kilo. Let op: de TMM van de totale combinatie mag niet zwaarder zijn dan 12.000 kilo.

Om het C1E-rijbewijs te halen, moet u in het bezit zijn van rijbewijs C1.

Beroepsmatig

Wilt u uw C1-rijbewijs beroepsmatig gebruiken? Dan dient u in het bezit te zijn van Vakbekwaamheid Code 95. U moet dan drie theorie-examens, twee vakbekwaamheidstoetsen en het praktijkexamen doen. Uiteraard kunt u uw C1 rijbewijs met Code 95 bij Verkeersschool Istha halen.

Lees hier meer over onze Code 95-opleidingen.

Hobbymatig & Camper

Voor het rijbewijs C1 zonder vakbekwaamheid dient u twee examens te halen:

 • Theorie-examen RVM1-C1 (verkeer, techniek, lading en wetgeving)
 • Praktijkexamen

Theoriecursus Rijbewijs C1 camper

Voor de theorie is een speciaal zelfstudiepakket ontwikkeld, ideaal voor het hobbymatig halen van het C1 rijbewijs voor bijvoorbeeld de camper.

Het C1 theorie-examen bestaat uit:

 • RVM1-C1 – Bestaat uit 65 vragen.

De theorielessen kunnen op verschillende manieren worden gevolgd:

 • Losse studieboeken met E-Learning (zie webshop)
 • Combinatie van E-Learning en klassikaal les op onze rijschool in Den Helder

De theorie-examens vinden plaats bij het CBR. Meer informatie vindt u op de CBR-website.

Stappenplan

In een paar stappen je C1 rijbewijs halen!

Inschrijving

Voor de C1-rijlessen en het praktijkexamen kunt u zich hier inschrijven. Zodra wij uw aanmelding binnen hebben, nemen we gelijk telefonisch contact op om de aanmelding te bespreken. Daarna sturen wij uw examenaanvraag naar het CBR. In overleg met u plannen we de examendatum in. Daarbij zijn wij uiteraard afhankelijk van de wachttijd bij het CBR.

Zelfstudie theorie + theorie-examen

Het C1 theorie-examen bestaat uit:

 • RVM1-C1 – 65 vragen over Verkeer, techniek, lading en wetgeving (administratie).

De theorielessen kunnen op verschillende manieren worden gevolgd:

 • Losse studieboeken met E-Learning (zie webshop)
 • Combinatie van E-Learning en klassikaal les op onze rijschool in Den Helder

De theorie-examens vinden plaats bij het CBR. Meer informatie vindt u op de CBR-website.

Gezondheidsverklaring

Om een C1-examen aan te kunnen vragen, dient u een Gezondheidsverklaring en een Geneeskundig Verslag in te leveren. Op mijncbr kunt u de Gezondheidsverklaring digitaal aanvragen en invullen. U heeft hierbij een DIGI-D code nodig. De  kosten voor de Gezondheidsverklaring bedragen €41,- euro.

Daarnaast heeft u een ‘Geneeskundig Verslag’ van een gecertificeerd ARBO arts nodig. Als de medische afdeling van het CBR uw aanvraag akkoord heeft verklaard, ontvangt u een Verklaring van Geschiktheid die één jaar geldig is. Meer informatie over de Gezondheidsverklaring vindt u op de website van het CBR.

Praktijklessen

De praktijklessen kunt u volgen vanaf onze les locatie in Wognum en worden verdeeld over twee dagen. Gemiddeld krijgt u 10 uur les. Op de tweede dag legt u het praktijkexamen af. Het examen wordt afgenomen met de vrachtauto waarin u de praktijklessen heeft gevolgd.

Praktijkexamen

Zodra u het theorie-examen RVM1-C1 heeft gehaald mag u het praktijkexamen Vrachtauto C1 doen. Het praktijkexamen duurt 85 minuten. Het examen begint met de controle van het voertuig en de papieren. Daarna gaat u samen met de examinator op weg. Tijdens het afrijden moet u aantonen dat u het voertuig in al zijn facetten en onder uiteenlopende omstandigheden kunt beheersen. Uiteraard zullen ook de bijzondere verrichtingen aan bod komen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. Ook krijgt u een navigatie opdracht waarbij u zonder aanwijzingen van de examinator een bepaalde route rijdt. Na het examen krijgt u meteen de uitslag.

Code 95 (indien beroepsmatig)

Wilt u uw rijbewijs C1 beroepsmatig gebruiken? Dan dient u de volgende examens te behalen:

 • Theorie examen RVM1-C1
 • Vakbekwaamheid C1 – VPTC – Praktische toets
 • Vakbekwaamheid C1 – VPBC1  – Besloten terrein of Simulator C1
 • Examen Vrachtauto C1 – Praktijk C1

Verkeersschool Istha is een gecertificeerd opleider. Dit betekent dat de examenonderdelen Praktische toets, Besloten terrein en/of Simulator C1 door ons kunnen worden afgenomen. Als u binnen twee jaar slaagt voor alle theorie-examens, de toetsen en het praktijkexamen wordt een Verklaring van Rijvaardigheid en Verklaring van Vakbekwaamheid naar de RDW gestuurd. Deze zijn 3 jaar geldig.

C1 Camper rijbewijs pakket

Vanaf  1.750

 • theorie-zelf-studie-materiaal
 • Theorie examen
 • 10 uur rijles
 • Praktijkexamen

C1E Camper met aanhanger rijbewijs

 1.250

 • 7 uur rijles
 • Praktijkexamen
C1 Camper rijbewijs pakket Vanaf  1.750
C1E Camper met aanhanger rijbewijs  1.250

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs