Rijbewijs B halen in Den Helder en omgeving

Verkeersschool Istha staat voor kwaliteit, deskundigheid en gedrevenheid. Onze rijschool is al ruim 45 jaar, sinds 1979, het vertrouwde adres in deze omgeving voor meerdere rijopleidingen. Door onze persoonlijke stijl van lesgeven voelt iedereen zich bij ons thuis: jong en oud, starters en gevorderden. Onze instructeurs houden van hun vak en beschouwen uw rijopleiding als maatwerk. Daarom krijgt u altijd de rijopleiding die bij u past.

Onze ervaren instructeurs voor Rijbewijs – Personenauto

Proefles

Voordat u aan uw rijopleiding begint, volgt u eerst een proefles. Een proefles duurt 90 minuten en kost €49,- euro. We halen u thuis op waarna u meteen achter het stuur plaatsneemt. Na een korte uitleg gaat u de rijweg op. Tijdens het rijden kunt u ervaren hoe de rijlessen zijn opgebouwd en legt de instructeur uit wat de volgende stappen van de rijopleiding zijn. De proefles is ook bedoeld om de instructeur een idee te geven van uw capaciteiten en inzet. Na de proefles zal hij of zij laten weten hoeveel lessen u ongeveer nodig zult hebben. Dit blijft natuurlijk een inschatting.

Indicatie over het aantal rijlessen

Starter, weinig of geen rijervaring – gemiddeld 35 tot 40 rijlessen
Ervaren, eerder rijlessen gehad – gemiddeld 20 tot 30 rijlessen
Gevorderden, eerder rijexamen gedaan, buitenlands rijbewijs, of rijexamen training – gemiddeld 10 rijlessen

Lespakket of losse rijlessen?
U kunt kiezen voor een lespakket of losse lessen. Aan het eind van de proefles kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat. Uiteraard kunt u daar ook thuis nog even rustig over nadenken. Mocht u het al weten, dan kunt u met uw instructeur overleggen hoeveel uur per week u wilt gaan lessen en kan de eerstvolgende les worden ingepland.

Wij verzorgen onze auto-opleidingen in de hele kop van Noord-Holland.

De duur van onze complete auto-opleiding bedraagt gemiddeld 12-16 weken bij een opleidingspakket van 40 lesuren met 2 lessen van 1,5 uur per week. (* i.v.m. lange wachttijden bij het CBR, voornamelijk voor praktijkexamens, kan dit termijn momenteel niet worden gegarandeerd)

Rijles in een automaat

Steeds meer leerlingen kiezen ervoor om rijles te nemen in een automatisch schakelende auto. In 2015 deden 3414 leerlingen examen in een automaat en in 2019 waren dat al 6320 leerlingen.

Bij een automaat hoef je minder handelingen te verrichten. Je hoeft namelijk niet te (ont-) koppelen en te schakelen. Daardoor kun jij je volledige aandacht richten op het steeds drukker wordende verkeer. Dat is voor alle leerlingen heel fijn, maar zeker ook voor leerlingen die moeite hebben met hun concentratie en met het verrichten van meerdere handelingen achter elkaar.

Een andere fijne bijkomstigheid is dat je gemiddeld minder rijlessen nodig voor een automaatrijbewijs dan voor een schakelrijbewijs. Er hoeven namelijk minder handelingen te worden uitgeleerd en uiteindelijk geëxamineerd.

Als je ervoor kiest om examen te doen in een automaat ben jij niet bevoegd om een handgeschakelde auto te besturen. Als je na het behalen van het automaatrijbewijs besluit om ooit nog een schakelrijbewijs te halen, dan hoef je alleen het rijexamen opnieuw af te leggen. Rijlessen worden aangeraden, maar zijn niet verplicht.

Bij Verkeersschool Istha hebben we meerdere instructeurs die gespecialiseerd zijn in het verzorgen van rijlessen in een automaat.

Rijlessen op maat bij faalangst, autisme en/of ADHD etc.

Niet alle leerlingen zijn hetzelfde. Iedere leerling verwerkt informatie die op hem/haar afkomt op een andere manier. Wij streven ernaar om de haalbaarheid van een rijbewijs voor iedereen zo hoog mogelijk te maken. Iedereen is welkom bij ons en de uitdagingen die de verschillende leerlingen met zich meebrengen zullen wij omarmen. Samen met de leerling, ouder(s) en/of begeleiders komen wij tot een plan van aanpak om de leerling zo goed mogelijk te begeleiden richting een rijbewijs.

Wij zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in het verzorgen van rijlessen voor leerlingen met Autisme, ADHD  en faalangst en wij hebben veel ervaring in het verzorgen van rijles aan leerlingen met faalangst. Wij zorgen voor extra aandacht en zijn duidelijk en concreet en zorgen voor structuur tijdens de lessen. Daarnaast volgen onze (faalangst)instructeurs jaarlijks bijscholing om volledig op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Theoriecursus rijbewijs B

Voordat u met uw rijopleiding start is het verstandig eerst uw theorie-examen te halen. Het voordeel is dat uw instructeur tijdens de rijles minder hoeft uit te leggen, zodat u zich volledig op het autorijden kunt focussen. Wij bieden maandelijks een online examentraining aan van 2 avonden. Daarbij kunt u gebruik maken van onze E-Learning met online videocursus.

Online examentraining theorie
Bij Verkeersschool Istha zijn wij blij met onze gespecialiseerde theoriedocenten. Daarom bieden wij maandelijks een online theorie examentraining aan van 2 avonden. Het voordeel van deze online theorie examentraining, is dat je dit gewoon vanuit huis mee kan volgen. 

*Het theorie examen plannen wij in overleg, zo dicht mogelijk in na de examentraining.
*De kosten voor de online examentraining van 2 avonden bedragen €99,-

Stappenplan

In een paar stappen je rijbewijs halen!

Proefles 90 min

Elke rijopleiding begint met het aanvragen van een proefles. De proefles duurt 90 minuten en kost € 49,- euro. We halen u thuis op. Na een korte uitleg, neemt u plaats achter het stuur en rijdt u onder begeleiding van uw instructeur de weg op. Tijdens het rijden kunt u ervaren hoe de rijlessen zijn opgebouwd en legt de instructeur uit wat de volgende stappen van de rijopleiding zijn. Daarnaast is de proefles bedoeld om de instructeur een idee van uw capaciteiten en inzet te geven. Na de proefles zal de instructeur aangeven hoeveel lessen u ongeveer nodig zult hebben. Dit blijft natuurlijk een inschatting.

Inschrijving + inplannen theorie-examen

Is de proefles u goed bevallen? Dan kunt u zich officieel bij de rijschool inschrijven.
Hierbij kun je denken aan een reguliere opleiding of een spoedopleiding (10 daagse, 6-8-10 weeks).

Dit is tevens het moment om uw theorie E-Learning met online videocursus, online theorie examentraining en/of theorie examen in te plannen / aan te vragen.

Machtiging + eigen verklaring

Wilt u rijexamen doen? Dan moet u onze rijschool machtigen om het praktijkexamen voor u bij het CBR te reserveren. Zodra u dat heeft gedaan, krijgt u een e-mail met een bevestiging van de machtiging. Wij ontvangen deze bevestiging ook.
Daarnaast wordt ook om een ‘Eigen Verklaring’ gevraagd. Dit zijn 11 vragen over uw gezondheid. Op mijncbr.nl kunt u de Eigen Verklaring digitaal aanvragen en invullen. U heeft hierbij een DIGI-D code nodig. De kosten voor de eigen verklaring bedragen €41,- euro.  Heeft u gezondheidsklachten, dan is een ‘Geneeskundig Verslag’ van uw arts nodig. Uw arts vult het verslag in, waarna u het verslag naar het CBR stuurt. Dit verslag wordt beoordeeld door een medisch adviseur van het CBR. Meer informatie over de Eigen Verklaring vindt u op de website van het CBR.

Praktijklessen

Heb je je proefles gereden en je theorie examen behaald? Dan is het tijd om je eerste rijles in te plannen. Aan de hand van de snelheid van je rijopleiding en de datum van het praktijkexamen, kunnen we een lesplan bespreken. Wij plannen alle rijlessen / afspraken samen met u in, naar uw wensen.

 

TTT – de Tussentijdse toets

De tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als het echte rijexamen en u moet dezelfde dingen doen. Voordelen van de TTT zijn dat u alvast kunt wennen aan de examensituatie, dat u handige tips krijgt van een CBR-examinator én dat u vrijstellingen voor bijzondere verrichtingen kunt krijgen als u deze goed uitvoert. Meer informatie over de TTT vindt u op de website van het CBR.

Praktijkexamen

Aan het einde van fase drie bent u klaar voor het rijexamen. Het examen duurt 55 minuten en vindt plaats bij het CBR-examencentrum in hoofdzakelijk Den Helder of Alkmaar. Nadat u kennis heeft gemaakt met uw examinator doet u op het parkeerterrein een ogentest: u leest het kenteken van een stilstaande auto op ongeveer 25 meter afstand. Daarna kan de examinator enkele vragen stellen over de auto, bijvoorbeeld over het checken van de motorvloeistof. De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Voor een deel rijdt u zelfstandig naar een bepaalde bestemming en voor een deel rijdt u op aanwijzingen van de examinator. De examinator kijkt of u veilig en zelfstandig rijdt en let onder meer op de beheersing van de auto, het kijkgedrag en voorrang verlenen. Onderdelen die tijdens het examen aan bod komen zijn: wegrijden, rechte en bochtige wegen, kruispunten, invoegen en uitvoegen, inhalen en van rijstrook wisselen, bijzondere weggedeelten en bijzondere verrichtingen. Direct na afloop van de rit krijgt u bij het CBR examencentrum te horen of u bent geslaagd.

Tarieven & Pakketten

Losse producten
Proefles (90min) € 49.00
Losse les 60 min € 61.00
Losse les 60 min automaat € 61.00
10-urenkaart € 580.00
15-urenkaart € 870.00
Tussentijdse toets € 275.00
Praktijkexamen € 295.00
Faalangstexamen € 395.00
BNOR-examen € 340.00
Online theorie examentraining (2 avonden) € 99.00
E-Learning met online videocursus € 79.00
Theorie examen € 75.00
Theorie examen extra tijd € 85.00
Theorie examen individueel € 125.00
Meest gekozen

Actiepakket B

 2.199  2.613

 • 35 lesuren
 • Praktijkexamen
 • E-Learning met online videocursus
 • Online theorie examentraining (2 avonden)
 • Theorie examen

Premium pakket

Vanaf  1.598,40

 • 20/35/40 lesuren
 • Theorie examen
 • E-Learning met online videocursus
 • Online theorie examentraining (2 avonden)
 • Praktijkexamen
 • 20 lesuren  1.598,40
 • 35 lesuren  2.417,95
 • 40 lesuren  2.690,82

Standaard pakket

Vanaf  1.401,25

 • 20/30/35 lesuren
 • Praktijkexamen
 • 20 lesuren  1.401,25
 • 30 lesuren  1.961,75
 • 35 lesuren  2.242

Spoedopleiding B

Vanaf  2.580

 • 40 lesuren
 • Praktijkexamen
 • E-Learning met online videocursus  79
 • Online theorie examentraining (2 avonden)  99
 • Theorie examen  75
 • Tussentijdse toets  275
Actiepakket B  2.199  2.613
Premium pakket Vanaf  1.598,40
Standaard pakket Vanaf  1.401,25
Spoedopleiding B Vanaf  2.580

Inschrijven

Vul het onderstaande formulier in om je in te schrijven. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor de verdere planning.

Inschrijven voor

Maak eerst een keuze

Onze ervaren instructeurs